El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest dilluns un escrit d’al·legacions a la Junta Electoral Provincial de Barcelona davant la petició que el Partit Popular d’executar la sentència d'inhabilitació per a exercici de càrrec públic.

 

En el plec, Torra considera que hi ha hagut una “arbitrarietat” en el termini concedit per presentar recurs i una “vulneració flagrant dels drets a la defensa i a l’assistència lletrada”, per la qual cosa sol·licita que tingui presents les al·legacions i “dicti resolució inadmetent la sol·licitud feta pel Partit Popular”.

L’escomesa del PP té com a objectiu fer fora Torra el més aviat possible de la presidència de la Generalitat, abans fins i tot que el Tribunal Suprem resolgui el recurs que la seva defensa té dret i intenció de presentar durant els propers dies, i per això divendres va presentar una petició a la Junta Electoral Provincial de Barcelona en la qual sol·licitava que executés la inhabilitació i declarés vacant el càrrec en favor del següent a la llista de Junts per Catalunya.

JxCat també al·lega

El grup parlamentari de JxCat també ha presentat aquest dilluns les seves al·legacions a la Junta Electoral Provincial (JEP) contra la inhabilitació de Torra. La formació independentista replica així la petició del PP d'executar ja la sentència del TSJC que ha condemnat Torra a un any i mig d'inhabilitació. JxCat demana a les al·legacions que la JEP inadmeti la sol·licitud del PP o, subsidiàriament, la desestimi.