Ciutadans es querella aquest divendres contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres independentistes de la Mesa perquè "no han acatat la suspensió dels diputats processats pel Tribunal Suprem". Per la seva part, Torrent acusa Ciutadans de "voler guanyar en els tribunals el que no guanya" a la cambra catalana i ha advertit que les seves "amenaces" no ho faran "retrocedir ni un mil·límetre en la defensa dels drets i les llibertats".

En declaracions als mitjans, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha explicat que presenten aquesta querella davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un delicte de desobediència perquè la Mesa "continua sense complir les resolucions dels tribunals". La querella va dirigida al president del Parlament, Roger Torrent, i la resta de membres sobiranistes de la mesa Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado

Arrimadas ha reiterat que Ciutadans "seguirà defensant els drets de tots els catalans, tant al Parlament com al carrer". També ha argumentat que "no s'està complint la decisió del Tribunal Suprem i que aquests senyors haurien d'estar suspesos com a diputats".

La líder de Ciutadans a Catalunya també s'ha referit a la presidenta del Parlament a la presó, Carme Forcadell, criticant que el seu successor "està seguint els seus passos i es pensa que està per sobre del bé i del mal", ha sentenciat Arrimadas. 

La querella la va anunciar aquest dijous el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, després d'un acte de protesta dels diputats de Ciutadans en el Parlament, que van desplegar una pancarta amb l'escrit "Ja n'hi ha prou! El Parlament és de tots", davant de l'homenatge a l'expresidenta de la cambra Carme Forcadell.

La querella arriba després que el Tribunal Constitucional hagi avalat, per unanimitat, mantenir la suspensió de funcions de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

El ple del TC va desestimar aquest dijous la mesura cautelar plantejada per un grup de particulars, encapçalat per Jaume Cabré, que va recórrer al TC al·legant vulneració de drets fonamentals. En el recurs, demanaven al TC que mentre resolia el fons de l'assumpte suspengués les resolucions del Suprem que afecten els diputats.