Revolta de Ciutadans i el Partit Popular al Parlament. El diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat els enerva i avui han seguit apujant el to. Després de les espurnes que han saltat durant la sessió de control al president Torra, els líders de tots dos partits han sortit, per separat, per carregar contra el govern de Pedro Sánchez. Ho han fet, en paral·lel als anuncis de Rivera i Casado de convocar una manifestació a Madrid contra el govern del PSOE. 

La primera en esclatar ha estat Inés Arrimadas. La cap de l'oposició a Catalunya ha sortit alterada del ple i ha repartit llenya a banda i banda. A Roger Torrent li ha dit que és "una vergonya de president que talla la paraula al constitucionalisme". A Torra, que "ha lliurat a Sánchez un recopilatori de 21 punts d'odi cap a la resta d'Espanya". Precisament perquè s'expliqui sobre aquest document, Cs ha sol·licitat una compareixença urgent del president de la Generalitat. 

Sens dubte, però, qui més a rebut ha estat Sánchez. L'ha acusat "d'estar humiliant els catalans, de blanquejar el separatisme i seguir-los el joc".  

A parer de la líder de Cs, el president espanyol "ha caigut de quatre potes" en el parany de l'independentisme. Es queixa que accepti com a interlocutor el president de la Generalitat, que segons ella només és la veu "dels CDRs i del separatisme", i que es plantegi incorporar a les negociacions un mediador, "com si Catalunya fos un país independent". 

Arrimadas ha acabat amb una exigència a Pedro Sánchez: "volem les urnes". Les urnes de les eleccions generals. 

El PP crida els votants del PSC a la rebel·lió

Immediatament després d'Arrimadas ha comparegut davant dels mitjans el cap de files del PP català, Alejandro Fernández. I ho ha fet per dirigir-se als "votants socialistes de Catalunya, honestos, i que sense complexes es reivindiquen com a catalans i espanyols, aquells que viuen atemorits". Els ha demanat que "es rebel·lin davant del suïcidi" que els proposa el govern Sánchez i que impulsin la seva destitució. 

L'últim cartutxo l'ha reservat per atacar el primer secretari del PSC. Fernández ha retret a Iceta que hagi "traït a tots els constitucionalistes".