Ofensiva de les tres dretes contra Pedro Sánchez. Sota l'excusa de la figura del "relator" de la taula bilateral de partits, els líders de Ciutadans, el PP i Vox, Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal, han convocat per a aquest diumenge una gran mobilització a la plaça de Colón de Madrid contra les suposades cessions de Pedro Sánchez a Catalunya. Ho han arribat a qualificar d'"alta traïció" i fins i tot plantejar una moció de censura.

En paral·lel a la manifestació, que tindrà lloc el diumenge a la capital espanyola, els dos principals partits de l'oposició també han registrat aquest dimecres peticions de compareixença del president espanyol davant del ple del Congrés de Diputats perquè doni explicacions sobre les converses amb els partits independentistes.

Rivera pretén que la mobilització sigui un "front cívic" contra Pedro Sánchez per transmetre'l que "ja n'hi ha prou" amb la seva política amb Catalunya. "Si Sánchez no ens vol escoltar a les institucions, ens haurà d'escoltar al carrer", ha assegurat el dirigent de Ciutadans.

Per la seva part, Pablo Casado ha denunciat que la compareixença de la vicepresidenta espanyolaCarmen Calvo, ha estat "lamentable". Des de Conca, el dirigent popular ha criticat que "no només no ha rectificat, sinó que ratifica la mediació". Davant d'això, ha avisat: "Convocarem tots els espanyols" a la manifestació de diumenge per dir que "Espanya no pot acceptar el xantatge dels independentistes". Ha arribat a anul·lar un viatge previst per aquesta setmana a Atenes i ha plantejat la possibilitat d'una moció de censura.

L'últim a sumar-se ha estat el president de Vox, Santiago Abascal, que ha dit que "per sobre de diferències partidistes, Vox també convoca tots els seus simpatitzants i tots els espanyols a la gran mobilització d'aquest diumenge a la plaça de Colón". I el dirigent ultradretà ha afegit: "Cal fer fora aquest govern traïdor que està pres dels colpistes".