Ciutadans no canvia d'estratègia malgrat la patacada electoral i, un cop més, té previst denunciar davant la Fiscalia un membre del Govern. En aquest cas es tracta del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a qui la formació taronja vol denunciar per presumpta prevaricació en considerar que la Generalitat s'inhibeix en la defensa dels agents dels Mossos d'Esquadra agredits en protestes com les que han tingut lloc aquesta setmana arran de l'empresonament del raper Pablo Hasél.

El secretari de Comunicació de Cs a Catalunya i diputat electe al Parlament des de diumenge, Nacho Martín Blanco, ha anunciat aquesta iniciativa davant la seu del Departament d'Interior, escenari ahir dijous de les protestes. Blanco  ha manifestat que la Generalitat està "desatenent" els agents  i ha criticat que s'hagin retirat acusacions contra manifestants en casos en què no hi havia una agressió física a un agent. Aquesta inacció, al parer del diputat electe de Ciutadans, pot ser constitutiva de delicte, ja que "està deixant a la intempèrie" els Mossos, sosté.

 

"Extrema violència contra els Mossos"

L'anunci de la denúncia arriba l'endemà que aquesta formació demanés la dimissió del conseller d'Interior. Blanco ha considerat "inadmissible" que la màxima preocupació del Govern davant les "imatges d'extrema violència contra els Mossos" sigui "tenir contents als extremistes de la CUP i carregar contra els Mossos d'Esquadra per la seva actuació contra la violència extrema". El diputat electe ha acusat el Govern de defensar als violents en lloc de posar-se al costat dels agents.

Ciutadans de suma així a la polèmica oberta sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra a les últimes protestes, tot i que el debat bé de lluny. Precisament, el conseller Sàmper ha instat a fer un debat i una revisió "de manera inajornable i urgent del model d'ordre públic" dels Mossos-. Entre el col·lectiu policial hi ha malestar per les veus que posen en qüestió la seva professionalitat, per les condicions de treball i, ara, per ser matèria de negociació per fer govern. Davant d'aquest panorama hi ha qui apunta, entre els sindicats policials, a la possibilitat de dur a terme una vaga encoberta.

Imatge principal, el diputat electe Nacho Martín Blanco atén els mitjans de comunicació davant la seu del Departament d'Interior / ACN