Ciutadans ha presentat un recurs a la Junta Electoral de Barcelona contra la cobertura que ha preparat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de cara a la campanya que comença aquesta nit.

El text del recurs demana que els considerats grups polítics significatius sense drets electorals –JxCat i Vox– tinguin una presència "inferior o molt inferior al de les forces amb representació" i, per tant, menys que els grups més petits de l'esgotada legislatura: la CUP i el PPC.

TV3 i Catalunya Ràdio han proposat partir dels resultats de les passades eleccions, del 2017, per determinar l'ordre de representativitat i el temps que se'ls dedica. També han establert que els grups polítics significatius no podran tenir més temps que els partits que van obtenir representació en aquells comicis.

No obstant això, apel·la a la "proporcionalitat ponderada" que respecti el dret a la informació, la qual cosa Cs entén com a una falta de garanties del compliment de la llei pel que fa a la presència dels partits en pantalla.

El partit denuncia que la Corporació dóna un tractament informatiu "superior" als grups polítics significatius en detriment "injustificat" dels qui tenen reconeguts els drets electorals per haver obtingut representació el 2017. Això es deu a que JxCat no es va presentar com a partit a les eleccions del 21-D, ja que era una llista formada per PDeCAT i independents. Arran del divorci entre els de Puigdemont i el PDeCAT, aquesta última formació es va quedar amb els drets electorals i el partit de JxCat es considera nou.

L'únic debat que hi ha previst, per ara, a TV3 serà el pròxim 9 de febrer a les 22h i es farà  amb la participació dels candidats a la Generalitat, és a dir, els caps de llista per Barcelona.

Contra el tercer grau

El candidat del partit taronja al 14-F, Carlos Carrizosa, ha carregat contra la decisió d'atorgar el tercer grau als presos i l'ha qualificada d'"una vergonya que busca de nou erosionar al poder judicial i a la democràcia". El líder unionista creu que, amb aquesta decisió, el Govern "desafia a jutges i fiscals". "Quina sorpresa, al carrer per a l'inici de la campanya", ha dit, amb ironia, hores abans del tret de sortida a la cursa per al 14-F.

El tercer grau ha estat concedit aquest dijous per part de l’equip del Servei de Classificació de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, òrgan depenent de la Conselleria de Justícia.