Ciutadans ha denunciat que les seves seus de Barcelona i Girona han patit atacs amb pintura. La formació unionista ha compartit dues imatges dels locals on es poden veure taques de pintura a la façana i guixades on s'hi llegeix "Felicitats. Ara com ho pagareu tot això vividors?".

sede Ciudadanos ataque 2

sede Ciudadanos ataque

Imatges que ha compartit Ciutadans de les seves seus a Girona i Barcelona

El partit ha condemnat l'atac i ha assegurat que han rebut "10 impactes de pintura i ous" juntament amb un escrit que diu "Sou responsables de la #crisiseducativa”. Ciutadans afirma que han trobat adhesius del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). A més, afegeixen que dijous al matí la seu de Barcelona "va patir un atac firmat pel SEPC amb unes pintades contra l'escola concertada i el bilingüisme".

En un comunicat, Cs subratlla que "no desistiran en la defensa de la democràcia, la convivència i la unió de Catalunya tot i els atacs". "Els catalans no es mereixen una societat basada en l'odi i la violència, que assenyala, insulta i agredeix al que pensa diferent", conclouen.

La patacada a Madrid

Aquest atac arriba pocs dies després de les eleccions a Madrid on Ciutadans no va aconseguir representació a l'Assemblea de Madrid i va veure frustrat el seu objectiu de recuperar el poder a la Comunitat de Madrid, on governava amb el PP fins al març passat.

D'aquesta manera, s'accelera la decadència que el partit va iniciar a les eleccions generals de novembre de 2019 i que Inés Arrimadas no ha aconseguit frenar l'any i dos mesos que porta com a presidenta, un període en el qual Cs s'ha enfonsat a Catalunya, on a les darreres eleccions va perdre 30 escons, i ha perdut el poder en dos de les quatre comunitats autònomes on governava.

Fuga de diputats i regidors

A més a més, aquest divendres, quatre diputats de Ciutadans a Les Corts Valencianes han sol·licitat la seva baixa del partit i han comunicat que abandonen el grup parlamentari, tot i que afirmen que seguiran "treballant i defensant en llibertat els interessos de tots els valencians" com a diputats no adscrits.

Es tracta dels diputats Jesús Salmerón, Cristina Gabarda, Sunsi Sanchis (que va substituir Toni Cantó després de renunciar a l'acta a mitjans de març) y José Antonio Martínez, que també és portaveu adjunt del partit.

En la mateixa línia, aquest dijous, els cinc regidors de Ciutadans de Vila-seca van anunciar que abandonen el partit. Juan Antonio Ramírez, María Belén Velasco, Concepción Dolores Insa, Sandra González i Miguel Ángel Hidalgo van apuntar que a partir d'ara actuaran com a regidors no adscrits als plenaris municipals però que ho faran de manera conjunta amb una única veu. 

Els edils van explicar que un dels motius de la disconformitat amb l'executiva de Ciutadans va ser arran de l'aprovació dels pressupostos del consistori, ja que ells van votar-hi a favor tot i haver rebut instruccions de la direcció del partit de fer-ho en contra.

 

Foto principal: Una de les seus de Ciutadans que ha estat atacada aquesta passada nit