El senador francès de la Catalunya Nord François Calvet ha denunciat a l'emissora de ràdio France Bleu l'actitud del govern espanyol sobre els presos polítics catalans que estan sent jutjats a Madrid. Segons Calvet, "Espanya no és una democràcia en matèria de justícia".

Calvet ha defensat els presos polítics i ha qüestionat la justícia espanyola, considera que el judici demostra que "Espanya no és una democràcia en Justícia". Tot i admetre que la seva opinió és contrària a la del partit polític que representa, Les Républicains, el senador assegura que "les seves arrels catalanes són més importants".

François Calvet forma part del grup de 41 senadors francesos dels principals partits polítics que van signar el passat mes de març una petició pel "respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya".

El manifest denunciava "les repressions" que pateixen "els representants polítics de la Generalitat empresonats o forçats a l'exili" i constatava que la situació que viuen és "un veritable atac contra els drets i les llibertats democràtiques".

A més, el text lamentava que França subestimi "la gravetat" del context actual i la instava, juntament amb la Unió Europea, a intervenir per "restablir les condicions de diàleg" i trobar "solucions polítiques a un problema polític".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat