Per si no era suficient amb la disputa entre Yolanda Díaz i la cúpula de Podem per com s'organitzen i qui lidera l'esquerra de cara a les generals del 23-J, continua també la crisi interna a Podem Astúries: una dotzena de militants de Podem Astúries demanen la dimissió del coordinador interí de la formació, Rafael Palacios. En un manifest emès aquest dissabte, dotze membres del Consell Ciutadà del partit a la regió han mostrat el seu suport a la que ha estat candidata del partit a les autonòmiques, Covadonga Tomé, que va guanyar les primàries del partit a Astúries amb el 60% dels vots a favor, però que està enfrontada amb la direcció estatal de Podem per discrepàncies amb alguns noms de les llistes electorals. La cúpula de Ione Belarra va apartar alguns candidats de la llista de Tomé i ella va tancar-se a la seu de Podem a Gijón com a protesta; en el context d'aquesta crisi interna, la gestió del partit a la regió la porta des del gener un equip gestor interí liderat per Palacios, que ha anunciat recentment la seva intenció de liderar les negociacions per com confluir a les generals del 23-J. 

El comunicat emès el signen els membres del Consell Ciutadà de Podem Astúries Laura Tuero, Carmen Álvarez, Sara Combarros, Omar Pereira, Elisa Rodríguez García, Charo Linares i Adriana Del Oso Santiago. També ho signen persones que afirmen que han estat apartats per la gestora autonòmica de Rafael Palacios. Els signants culpen la gestió regional per mantenir una "estratègia surrealista" al "dinamitar" la confluència amb Esquerra Unida (IU) i "tractar d'eliminar" la candidatura de Tomé, d'un perfil més aviat crític amb la direcció nacional. 

Apunten a Belarra i a Madrid

Després de la desfeta electoral a les autonòmiques i municipals d'aquest 28-M, els signants consideren que "a la gestora autonòmica, com a responsable directe del desastre, no li queda més opció que dimitir"; i afirmen que les bases i el Consell Ciutadà han de decidir el futur del partit votant. "Els resultats de les eleccions del passat diumenge són la gota que ha vessat el got. La direcció estatal de Podem i la gestora asturiana, en silenci i escampada des del diumenge, han de rendir comptes", clamen els militants crítics, que han demanat una reunió amb la secretària general de Podem, Ione Belarra, per parlar dels resultats electorals negatius, tot i que afirmen que encara no han rebut resposta

"És el moment de parlar dels continuats intents de teledirigir els territoris des de Madrid, cosa que des d'un inici ha deteriorat i debilitat enormement una organització amb un potencial immens", afirmen els signants, que denuncien que "s'ha tractat Podem Astúries com un apèndix en la disputa de la direcció estatal amb Yolanda Díaz, sense importar els danys que es poguessin produir al territori".