Les lluites internes a Podemos i la crisi que afecta el partit es fan cada vegada més evidents en un context de precampanya per a les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig. A Astúries es va produir fa dues setmanes una de les polèmiques més importants, quan la candidata del partit al Principat, Covadonga Tomé, va denunciar que la direcció regional del partit l'havia intentat apartar i que intentava imposar noms a la llista sense respectar els resultats de les primàries. Des de la cúpula del partit van negar en tot moment aquestes acusacions i van afirmar que Tomé tenia el seu suport, però l'última visita a Gijón de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha reobert la crisi. 

Tomé ha denunciat que ningú del partit no la va informar de la visita de Montero i que ho ha sabut per la premsa. Un fet que ha atribuït a la "campanya d'invisibilització" a la que considera que estan sotmetent la seva candidatura des de la direcció de Podemos. La ministra ha comparegut davant els mitjans després de visitar la Fundación por la Acción Social Mar de Niebla, i en ser preguntada per aquesta qüestió, ha justificat l'absència de Tomé dient que ella havia anat a Gijón convidada per la candidata a l'alcaldia i secretària d'organització de Podemos Astúries, Olaya Suárez, per "donar suport al model de ciutat que defensa de cara a les eleccions municipals". 

"Avui he estat convidada per Olaya Suárez i estic molt contenta de ser aquí", i de nou, ha reiterat que Tomé compta "amb tot el suport de la direcció del partit". En ser qüestionada sobre com es concretarà aquest suport, Montero ha dit que l'objectiu de Podemos és explicar les seves propostes i defensar la seva presència "amb força" a les institucions autonòmiques i locals com a "única garantia" que als seus governs hi ha un partit amb "valentia per transformar".

Tomé insisteix que l'actitud del partit "no és una novetat"

Tomé, que també ha comparegut davant dels mitjans, ha expressat que "el que és elegant, normal, raonable, seria que la candidatura d'Astúries a les eleccions autonòmiques tingués coneixement d'aquesta visita". Ha insistit que aquesta actitud "no és una novetat" i que ocorre des que al novembre van guanyar les primàries. "No érem l'opció de Madrid per presentar-nos a les eleccions", ha apuntat Tomé, que malgrat tot, ha garantit que seguirà treballant per fer "la millor campanya possible" malgrat situacions com la d'avui.

Preguntada sobre si no creuria convenient una trucada per part de la secretària general de Podemos, Ione Belarra, o de la mateixa Montero, Tomé ha comentat que no sabia si es produiria. "Si es produeix, fenomenal, crec que seria un pas positiu a la campanya i en la relació entre la direcció estatal i la candidatura que aquí es presenta", ha indicat. A més, ha assegurat que, de moment, desconeix dades concretes sobre la campanya que planeja realitzar la direcció autonòmica, de la qual, per exemple, afirma haver rebut únicament "un missatge abstracte" sobre els líders nacionals que acudiran als actes centrals a Astúries.

Aquest sector va protagonitzar a finals d'abril un tancament en una seu del partit per exigir que es respectessin la llista aprovada en primàries. Tanmateix, finalment van abandonar la seu després que la direcció autonòmica registrés la candidatura, en la qual finalment van excloure el número 4 triat a les primàries, Jorge Fernández, en estar suspès d'afiliació. Aquest va ser substituït per la regidora d'Oviedo i fins llavors número 7, Ana Taboada.