La Crida Nacional per la República ha titllat de persecució ideològica la decisió per part de la Junta de Tractament, depenent de la Conselleria de Justícia, d'impedir que el seu president, Jordi Sànchez, surti de la presó per treballar a l'organització.

A través d'un comunicat fet públic aquest diumenge, la Crida ha defensat que Sànchez "té dret a treballar en la defesa de les seves idees des de l’activisme social" perquè, segons diuen, l'organització "és una associació cívica i desvinculada de les institucions".

La denúncia arriba després que la Conselleria de Justícia lamentés l'"error" comès en informar dijous passat que la Junta de Tractament de Lledoners avalava que l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez sortís de la presó per treballar a la Crida.

La Conselleria ha explicat les raons de la decisió de la Junta de Lledoners: "En realitat, la junta va votar desfavorablement perquè va considerar que la proposta no s'ajustava a les condicions establertes en el programa individual de tractament (PIT)". El programa de tractament de Sànchez estableix que "la reinserció laboral serà en l'àmbit privat, en la docència o en una activitat similar, d'acord amb la seva formació acadèmica i perfil professional".

La Crida, però, no està d'acord amb la decisió i recorda que "l’ordenament jurídic vigent permet la lliure defensa de les idees a la ciutadania a través d’organitzacions polítiques i associacions cíviques".

"La negació d'aquesta incorporació professional per part de la Junta de Tractament reforça la injustícia de la sentència del Tribunal Suprem, i el condemna a una persecució ideològica", afegeix.

La Crida no s'atura aquí i demana una rectificació "el més aviat possible" al Departament de Justícia que lidera la republicana Ester Capella "que permeti al nostre president, Jordi Sánchez, incorporar-se laboralment" a l'entitat.