La Junta de Tractament de Lledoners va acordar aquest dijous ampliar les sortides de Jordi Sànchez per treballar i fer voluntariat en aplicació de l'article 100.2, segons va informar la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.

L’acord de la Junta de Tractament divulgat pel Departament de Justícia avalava la sortida de presó de Sànchez 5 dies a la setmana 12 hores diàries per fer una activitat laboral i de voluntariat.

En un comunicat emès aquest diumenge, Sànchez ha carregat contra la Conselleria de Justícia perquè, assegura, no va rebre la comunicació de la Junta fins al divendres 22 de maig a les 17:30 h "malgrat estar localitzable les 24 hores al mòdul 2 de Lledoners". A més, relata que la comunicació que ell va rebre acordava "no tramitar la sol·licitud d’oferta laboral i donar tràmit a la possibilitat de 3 hores diàries tres dies a la setmana per fer voluntariat", és a dir, una informació diferent a la que es va fer pública aquest dijous.

Acusació de "mala praxi"

Sànchez es dirigeix directament al Departament de Justícia de la Generalitat i l'acusa de "mala praxi" i "manca de respecte" cap als seus drets. El pres polític recorda que té dret a rebre "primer que ningú" la comunicació de tot allò que l'afecta personalment. 

De la mateixa manera, afegeix que té el dret que "la informació que es difongui des d’organismes públics sobre la meva situació sigui veraç i eviti danys a persones del meu entorn, que van viure amb esperança i il·lusió la concessió del 100.2 laboral".

El dirigent independentista, enfadat, demana "que no es torni a repetir aquesta mala praxi, que només interessos espuris poden explicar".

"On han quedat les 12 hores?"

"On han quedat les 12 hores diàries de dilluns a divendres, per sortir a treballar, que s’havien avalat des de la Junta de Tractament per posar a consideració de la magistrada?". Aquesta és la pregunta que es fa Sànchez després de veure que la comunicació que va rebre al centre penitenciari no és la mateixa que es va fer pública a través dels mitjans de comunicació. 

El líder independentista assegura que encara no ha rebut explicacions sobre aquesta irregularitat i matisa que el Departament de Justícia encara manté la nota on s'informa que ell podrà gaudir de les 12 h diàries per anar a treballar. 

Una situació desagradable

Aquesta irregularitat entre la comunicació oficial i la que va rebre a Lledoners ha suposat per a Sànchez "la situació més desagradable" que ha viscut "des de la notificació de la condemna, el 14 d’octubre passat". 

En el comunicat emès aquest diumenge, Sànchez narra que va haver de explicar als seus familiars que, contràriament al que el Departament de Justícia havia informat, no sortiria a treballar 12 hores diàries. Per tots aquests motius, Jordi Sànchez demana que "es revisin tots els mecanismes, perquè mai més es produeixin situacions com les que ens ha tocat viure a mi i la meva família".

Amb la decisió de la junta comunicada, Sánchez ha dit que ratifica que vol sortir a fer tasques de voluntariat a la Fundació Canpedró. Ha lamentat que això no serà de manera "immediata" perquè durant la pandèmia els interns que surten de la presó, quan tornen, han de quedar confinats a la cel·la. "No puc assumir els costos personals d’estar confinat a la cel·la tota la setmana a excepció de les 9 hores autoritzades per fer voluntariat. Per aquest motiu, sol·licitaré la modificació horària del voluntariat i, quan es concedeixi, recuperaré el 100.2", ha concretat.

Hi haurà ampliació