Torna amb força Crida per la Llibertat quan es compleixen 37 anys de la fundació del moviment Crida a la Solidaritat. Després que dimarts passat anunciés en el seu manifest que els seus objectius principals giren entorn l'alliberament dels presos polítics, així com convertir-se en un instrument de denúncia de la repressió del govern espanyol, avui s'ha celebrat la presentació formal de l'organització a l'Ateneu Barcelonès, on han volgut deixar ben clar que denunciaran permanentment tot el que està passant a Catalunya per la repressió del govern de Mariano Rajoy.

Sense mullar-se en les accions concretes que portaran a terme perquè "sinó no les podríem fer", l'exlíder d'ERC Àngel Colom ha deixat entreveure que les seves actuacions "seran silencis amb alguna cosa més", al mateix temps que el fundador del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (Ciemen), Aureli Argemí, ha detallat que crearan una xarxa d'observadors internacionals "per denunciar el què està passant a Catalunya", però també gestionaran una xarxa de les entitats sobiranistes "per assolir el nostre objectiu de país".

Riera, Tarda i Turull ACN

La portaveu de la Crida, Núria Camps, ha insistit en la idea què "som una organització de denúncia i en contra de la repressió d l'Estat espanyol, basada en la noviolència" i ha subratllat que la seva intenció és "retornar a la nostra normalitat institucional", motiu pel qual s'ha ratificat en què totes les actuacions que aniran fent tindran a veure amb una "denúncia permanent del que va passant".

Colom, de la seva banda, ha volgut deixar ben clar que "no és el mateix pacifisme que no violència" perquè, segons ha apuntat, "la no violència implica una voluntat ferma de canvi, amb una estratègia de resistència i lluita mantenint l'actitut pacífica".

La coral El Poble que Canta ha tancat l'acte entonant, amb tots els assistents, Els Segadors. Un acte emocionant que emulava, en part, l'objectiu amb què va néixer ara fa 37 anys Crida a la Solidaritat. Per defensar la llengua, la cultura i la nació catalana. Ara, vistes les circumstàncies, van un pas més enllà i denunciaran constantment la repressió espanyola contra Catalunya.