El cantautor Lluís Llach ha fet aquest matí una crida a la majoria independentista després de les eleccions al Parlament d'aquest diumenge. Llach ha destacat que els votants han enviat aquest 14-F el missatge de sempre, "però encara més fort que mai: enteneu-vos i governeu".

El cantant, que durant la campanya electoral ha donat el seu suport a la CUP, ha posat l'èmfasi a través de Twitter en el fet que el futur Parlament tindrà la majoria independentista més elevada que ha tingut mai. Una majoria, apunta, amb una immensa preponderància de l'esquerra, "des de la més moderada a la més radical". Davant d'aquesta situació, i amb el benentès que cada formació té un rol a jugar, Llach fa una crida als partits independentistes que sumen aquesta majoria a entendre's i posar-se al capdavant del govern de la Generalitat.

Majoria independentista

Lluís Llach felicita les formacions independentistes pels resultats a les eleccions d'aquest diumenge, posant l'èmfasi en ERC, "l'encarregada per la ciutadania de fer els primers passos". 

Resultats del 14-F

Com posa de relleu Llach, l'independentisme ha superat per primer cop el 50% dels sufragis, concretament ha arribat al 51,32% dels vots. Sumen ERC, Junts per Catalunya i la CUP, així com els partits independentistes extraparlamentaris, entre els quals destaca el PDeCAT, amb 76.900 vots.

L'independentisme també suma en nombre de diputats. La suma dels representants d'ERC, JxCat i la CUP al Parlament és la més alta de la història, i arriba a 74 diputats: 33 d'ERC, 32 de Junts i 9 de la CUP. Sis per sobre de la majoria absoluta, que està fixada en 68 escons. En l'anterior legislatura l'independentisme tenia una majoria de 70 escons, 4 menys que l'actual.

Foto principal: el cantautor Lluís Llach ha valorat les eleccions al Parlament del 14-F / ACN