Junts ha acabat aquesta nit electoral en tercera posició per darrere del PSC i ERC. Malgrat ser la força més votada a les circumscripcions de Girona i Lleida, el partit de Carles Puigdemont no ha aconseguit la victòria que ha reclamat durant la campanya i que abans de començar l'escrutini pensava que tenia a tocar. El trencament amb el PDeCAT, que tot i no fer-se amb cap escó ha recollit més de 76.000 vots, li ha passat factura.

Esquerra ha superat la candidatura de Borràs per 65.000 vots, i ha aconseguit arravatar-li el segon lloc i el lideratge de les forces independentistes que havia aconseguit el 2017. Aquest resultat canvia la correlació de forces de l'independentisme, però no només això, atès que aquests comicis s'havien plantejat com un plebiscit sobre l'estratègia a seguir.

A l'hotel Barceló Sants, on Junts ha seguit el resultat, les cares eren llargues. Amb tot, els candidats i la cúpula del partit han evitat analitzar els resultats recollits per la candidatura i han centrat la valoració en el suport obtingut per l'independentisme, que ha superat el 50% dels vots

Girona i Lleida

A Girona Junts ha retingut els set escons que va aconseguir aquesta marca el 21-D, tot i patir un lleuger descens en percentatge es manté a nou punts d'Esquerra, que ha quedat en segona posició.

També a Lleida ha aconseguit de nou la victòria, però ha perdut un escó, que fins el darrer moment confiaven recuperar. Precisament a aquesta circumscripció és on més s'ha ressentit de l'impacte del PDeCAT, que ha aconseguit un 4,62% dels vots.  

Barcelona i Tarragona

Tant la circumscripció de Barcelona com la de Tarragona ha mantingut Junts en tercera posició. A la capital catalana ha perdut un escó en relació a les eleccions del desembre del 2017, mentre a Tarragona ha conservat els 4 diputats que va aconseguir fa tres anys.

A Junts, que s'ha presentat per primer cop com a partit polític a aquestes eleccions, li queda el consol de ser la força que ha aconseguit imposar-se a més municipis de Catalunya.