El pròxim 14-F Catalunya celebrarà eleccions enmig de la pandèmia de Covid i, per això, un dels temors és que hi hagi una baixa participació. Davant d'aquesta situació, el Consell per la República fa una crida al sector independentista perquè es mobilitzi i acudeixi a les urnes "per tal de no perdre ni un sol vot" en els pròxims comicis. 

"Aquesta contesa electoral serà un nou pas, una nova victòria, un nou embat per apropar-nos a l'objectiu final: fer efectiva la República Catalana", segons ha defensat en un comunicat. 

Intromissió judicial

A més, des del Consell per la República argumenten que la data de les eleccions és una nova "intromissió dels jutges". Cal recordar que aquesta data es va determinar de manera automàtica després de la inhabilitació del president Quim Torra.

Ara bé, arran de l'evolució de la pandèmia de la Covid i després de reunir-se amb les diverses formacions polítiques, al gener el Govern va decidir ajornar-les fins al 30 de maig. Amb tot, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va considerar que no hi havia suficients motius per endarrerir-les i que s'havien de celebrar el 14 de febrer.

"De nou, estem davant d'una ingerència inacceptable del poder judicial espanyol que, saltant-se totes les recomanacions dels experts i la voluntat legítima del Govern, consensuada amb la gran majoria de les forces polítiques, imposarà finalment la data dels comicis", ha argumentat l'organització.

Entrada amb tanques TSJC 1410 Anna SoléL'entrada al TSJC, que ha determinat que s'ha de mantenir la data de les eleccions / Anna Solé 

A més, ha considerat que aquests "fets no són casuals", ja que "la maquinària de l'Estat deu considerar que aquesta data és la més idònia per als seus interessos i que el 14-F podria ser menys beneficiós per l'independentisme".

Precedents

No obstant això, des del Consell per la República han posat èmfasi que no és la primera vegada que s'imposa la data d'unes eleccions. "Ja ho van intentar el 21-D, forçant unes eleccions amb el 155 i abocant tots els esforços i mitjans en potenciar l'opció unionista que en aquell moment semblava tenir més opcions", s'exposa en el comunicat que hi afegeix: "Aquest cop, sembla evident que intenten repetir una operació similar amb Salvador Illa".

A més, l'organització recorda que sota el difícil context que es va viure en els comicis de desembre del 2017, marcades per l'1-O i la repressió posterior, "les forces independentistes van imposar-se democràticament deixant escapçades les opcions de victòria de les forces unionistes". 

Pel Consell de la República, ara toca anar un pas més enllà que llavors: "Caldrà repetir aquella gesta i fer-la més gran aquest 14-F, ja que a la repressió estatal s'hi han d'afegir les circumstàncies epidemiològiques. Res que els catalans no puguin superar".