La coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha afirmat aquest dissabte que el Govern "no està sabent representar els anhels i esperances de la majoria del país".

Abellán, en la seva intervenció en el Consell ciutadà de Podem, ha acusat ERC i Junts de seguir "ancorats en lluites intestines per veure qui lidera l'independentisme". La coordinadora de Podem ha demanat propostes concretes per la gent, perquè "estan deixant de banda les necessitats reals".

Un Govern "dèbil"

També ha lamentat que "en tan poc temps" tinguem un Govern "tan dèbil", que segons Abellán, estigui més pendent de mirar al retrovisor que de mirar endavant. El Govern vol seguir "amb la pretensió mútua de l'abraçada de l'ós" per part d'ERC i Junts i amb la "col·laboració inestimable" de la CUP.

"S'exigeix molt al Govern de coalició, però voldríem saber què fa exactament el Govern", ha afegit.

República Federal Plurinacional

Abellán, en el seu discurs, ha carregat contra el Govern i ha assegurat que l'executiu català "parla d'amnistia i autodeterminació, però realment volen allargar el conflicte per rendibilitzar-lo electoralment". A continuació ha argumentat que el que Catalunya necessita és "finançament, blindar els serveis públics i avançar en autogovern".

Finalment ha demanat seguir en el camí per "assolir la República Federal Plurinacional"

Reestructuració a Podem

D'altra banda, en el consell ciutadà d'avui Podem s'ha escollit la nova executiva després dels canvis en el consell de coordinació, segons ha informat el partit en un comunicat.

Així, el diputat dels comuns al Parlament Lucas Ferro seguirà com a portaveu i responsable d'argumentari; María Pozuelo encapçalarà l'àrea d'organització i cercles; Dani García estarà al capdavant de coordinació interna i formació, Sonia Amable al capdavant de finances i Álex Guerrero en comunicació.

Yolanda López estarà al capdavant de l'àrea d'acció institucional, Marcos Galante en la de municipalisme, Laura Alzamora en feminismes, Josep Maria Martínez en moviment popular, Noemí Quin a l'àrea de món rural, Víctor Vela a Cultura i Araceli Viñes en participació i coordinació d'àrees. 

En Comú Podem també critica

La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, també va protagonitzar un discurs molt crític amb la gestió de l'executiu català en el debat de política general. Segons Albiach, Aragonès s'ha deixat de fer moltes coses durant els seus primers cent dies de mandat.

Albiach va centrar el focus en les desavinences internes entre ERC i Junts, i va alertar: "Poden estirar aquest Govern tant com vulguin, com si fos un xiclet, però no estan a l'altura del que Catalunya necessita".

Per a la líder dels comuns, "el Govern no pot sonar més desafinat" i va recordar les paraules de l'exportaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà, que va assegurar que reeditar un Govern ERC- Junts seria "la guerra del Vietnam". "És molt difícil barallar-se i governar, però el país ho necessita. Ho intuíem, però no pensàvem que passaria tan ràpid", va reconèixer.

Imatge principal: Conchi Abellán en la seva intervenció al Consell de Podem