L'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha fet un auguri en l'inici de la nova legislatura catalana, i ha pronosticat guerra entre ERC i Junts. Ja ho ha apreciat avui mateix. Tardà ha fet referència a unes declaracions del president Carles Puigdemont, en el sentit que ara no s'ha de donar res per fet i s'ha de negociar per al govern, i al discurs de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que s'ha considerat hereva de Carme Forcadell però no ha fet cap menció a Roger Torrent.

"El president Puigdemont avisa Esquerra que no hi ha res fet, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, no esmenta el president sortint, Roger Torrent", ha indicat Tardà. "Good morning Vietnam!", ha pronosticat parafrasejant el programa de ràdio que feia un canal americà a Saigon en ple conflicte bèl·lic.

Puigdemont ha declarat avui en una entrevista a El Punt Avui, que, un cop constituït el Parlament, no es pot donar per fet de forma automàtica que hi haurà acord de govern, perquè s'haurà d'aconseguir al seu entendre un acord estratègic. "No es pot donar ja per fet que ara anem a entendre'ns per fer Govern", ha indicat. "S'ha d'acordar una estratègia compartida i solidària. No pot ser que a Madrid uns vagin pel seu compte fent tractes amb el govern espanyol que vinculen i afecten també tot l'independentisme", ha afegit.

El president ha insistit que "ni la moció de censura, ni donar suport a cegues al govern espanyol, ni aprovar el pressupost ha servit de res". "Els presos són a la presó, ens segueixen perseguint per Europa i continua havent-hi persecució a gent vinculada a l'1-O. Els partits independentistes han guanyat força al Parlament. Aquí hi pot haver la via per on han de començar a passar coses", ha assenyalat.

Segons Puigdemont, és clau que ERC i Junts vagin units a partir d'ara a Madrid. "Ha de ser una conseqüència de la restauració de la confiança i el respecte. ERC, evidentment, té més força que nosaltres, però hem de compartir el que anem a fer en els diferents fronts", ha afegit.