Ramon Cotarelo ha fet una dura repassada a Crònica Global i el periodista Manuel Manchón, arran de l'article titulat "Los españoles cómplices con el independentismo", en la qual assenyalaven diversos escriptors, periodistes i intel·lectuals no catalans partidaris del dret a decidir, i entre els quals el politòleg madrileny. A toits ells se'ls acusa de servir de "altaveu" mediàtic de l'independentisme.

Segons el citat mitjà, lDes del seu compte de Twitter, Cotarelo ha esclatat contra Manchón. Assegurant que està "vetat" en totes les televisions i ràdios de l'Estat, incloses les de "l'esquerra" -subrtatlla-, el politòleg  detalla que només l'han convidat dues vegades al programa de TV3 Preguntes freqüents, dues més al canal 3/24 i 3 a ràdios catalanes. "I ja estan els feixistes tertulians pluriempleats demanant que em censurin", trona Cotarelo.

Cotarelo se suma d'aquesta manera a la denúncia que ja han fet en diversos fòrums públics la jurista i directora d'opinió de Cambio16, Beatriz Talegón, el també politòleg i jurista Anton Losada i l'escriptor Suso de Toro davant la publicació de la "llista negra" espanyolista.