Més reaccions a les càrregues policials contra els manifestants que van aconseguir tallar la Meridiana de Barcelona un cop més ahir al vespre malgrat la 'prohibició' del Govern. L'advocat i exdiputat de Junts Josep Costa va expressar ahir dissabte el seu rebuig a la decisió del Departament d'Interior i el suport que han rebut per part d'alguns sectors de l'independentisme. En un missatge compartit a Twitter, Costa va recordar la llei vigent a l'Estat espanyol sobre el dret a la manifestació: malgrat els esforços per part de l'unionisme de titllar la concentració a la Meridiana d'"il·legal" perquè des d'aquest cap de setmana ja no compta amb l''autorització' d'Interior, a l'Estat espanyol, com a qualsevol democràcia, la manifestació és un dret fonamental pel qual no cal cap permís. Pel que fa a l'actuació policial d'ahir el vespre, on en alguns moments es van produir càrregues amb porra per intentar apartar els manifestants de l'avinguda, Costa ho va considerar "inadmissible" en el marc d'una protesta pacífica. Dirigint-se als independentistes simpatitzants de l'ús de la violència en aquest cas, l'exdiputat va retreure que "si ho fes la policia espanyola, estaríeu demanant dimissions, i ho sabeu", va concloure.

TUIT josep costa

Dret fonamental

Davant l'allau de crítiques per part de la premsa i personatges polítics unionistes per la desobediència al canvi de parer d'Interior respecte als talls diaris de la Meridiana, el jurista Josep Costa ha recordat a Twitter que la manifestació és un dret fonamental a l'Estat espanyol. És per això que, malgrat l'anunci del Govern que ja no 'autoritzaran' les concentracions a la Meridiana, en realitat no tenen cap poder per prohibir-les. A parer seu, el fet que els talls es facin de manera pacífica no concorda amb la resposta que els manifestants van rebre per part dels Mossos d'Esquadra ahir al vespre, quan es van produir càrregues i cops de porra per intentar apartar els centenars de persones de l'avinguda. Per a Costa, "és inadmissible que la policia intenti dissoldre amb violència una concentració pacífica, estigui o no estigui autoritzada". D'altra banda, Costa va coincidir amb altres figures que també han criticat els fets d'ahir, com ara Germà Bel, i va trobar hipòcrita que hi hagi persones dins l'independentisme que recolzen aquesta mena d'actuacions: "Si ho fes la policia espanyola estaríeu demanant dimissions i ho sabeu", va etzibar.

Germà Bel

L'economista i exdiputat de Junts pel Sí Germà Bel ha expressat la seva opinió a Twitter sobre els fets d'ahir dissabte al vespre a l'avinguda de la Meridiana de Barcelona. El que lamenta Bel és l'adopció d'aquesta narrativa repressiva per part d'alguns sectors sobiranistes i que l'utilitzin contra el seu propi moviment. "Indys parlant de mani il·legal? Pena foten", conclou. La mostra de força d'ahir a la Meridiana va deixar via lliure a personalitats i comentaristes unionistes per condemnar la desobediència independentista, que alguns, com ara Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa de Ciutadans, malgrat el seu diploma en Dret, van titllar d'il·legal. Enmig de tot això, també van sorgir algunes veus del sector independentista defensant la 'prohibició' d'Interior i l'actuació dels mossos. I és precisament això el que ha lamentat aquest diumenge Germà Bel a Twitter després de recordar la llei espanyola sobre el dret a la manifestació. Abans de comentar qui va anar o no a la manifestació, ha argumentat en la seva piulada, hem de centrar-nos en aquells qui, des de l'independentisme, estan a favor de prohibir manifestacions.