La presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a la concentració que aquest dissabte al vespre ha tallat l'avinguda Meridiana de Barcelona ha provocat les queixes de diversos partits de l'oposició. Borràs ha acudit a la protesta que Meridiana Resisteix organitza diàriament en aquesta via barcelonina el primer dia que el Departament Interior no l'ha autoritzada i ha desplegat un important dispositiu dels Mossos d'Esquadra per impedir-la. Tot i això, s'ha acabat duent a terme. Un dels primers a queixar-se ha estat Carlos Carrizosa, el portaveu de Cs al Parlament i amb qui Borràs ha tingut diversos enfrontaments a la cambra catalana. En aquest sentit, el taronja ha exigit la dimissió de Borràs,  perquè "els càrrecs públics que se salten la llei estan inhabilitats per exigir als ciutadans complir-la". El dirigent taronja ha acusat la presidenta de manifestar-se "amb radicals separatistes" en una manifestació "encapçalada per un fundador de Terra Lliure". 

Des del PPC, la diputada Lorena Roldán s'ha expressat en la mateixa línia que el seu excompany de partit i també ha exigit la dimissió de Borràs. Per Roldán, la presència de Borràs a la Meridiana ahir nit està relacionada amb tota la polèmica per l'escó del diputat cupaire Pau Juvillà: "Laura Borràs tallant la Meridiana. Com que li va treure l'escó a Juvillà, ara necessita redimir-se davant dels seus. És inadmissible que la presidenta del Parlament participi en una manifestació il·legal", ha insistit la portaveu del PP al Parlament. 

tuit lorena roldan borras

Tuit Lorena Roldán 

Laments des dels socialistes 

Des del grup socialista, el secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha criticat el "trist exercici de populisme" de Borràs. En aquest sentit, ha ironitzat amb el fet que la presidenta del Parlament "obeeix la Junta Electoral Central amb la gesticulació de tots coneguda" per acatar la retirada de l'escó a Juvillà "però no el Departament d'Interior ni el conseller Elena".

Tuti ramon espadaler

En la mateixa línia que Espadaler, el diputat del PSC Pol Gisbert, ha protestat pel que ha considerat "irresponsabilitat" i "degradació institucional" de la dirigent de Junts. A Twitter, ha dit que Borràs està "desobeint" els Mossos i el Govern però "després voldrà que els ciutadans respectin les lleis que surten del Parlament". "Quanta irresponsabilitat, quanta degradació institucional, quina pena", ha reblat.

tuit psc

Tuit Pol Gibert 

També s'ha pronunciat sobre la presència de Borras a la Meridiana el líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga i ho ha fet en la mateixa línea que PP i Ciutadans: exigint la dimissió de la presidenta. "La presidenta del Parlament liderant una manifestació prohibida i tallant la Meridiana. La neutralitat del càrrec li va gran i el seu menyspreu a la majoria dels catalans ja, intolerable" ha dit en una piulada. 

Tuit ignacio garriga

Tuit Ignacio Garriga 

 

Crits de dimissió 

Borràs no va dubtar en participar ahir de la manifestació a la Meridiana, on va protestar contra la decisió de la conselleria d'Interior de prohibir-los. Des del Consell per la República també s'ha demanat una rectificació al Govern sobre aquesta situació. A la concentració s'hi van sentir càntics a favor de la independència, la llibertat, i també demanant la dimissió del conseller d'interior, Joan Ignasi Elena, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Hores abans, Borràs havia anunciat a través de les xarxes que, lamentant-ho molt no podria assistir a l'acte de l'ANC davant el Parlament, però finalment va acudir a la crida de l'Assemblea al tall de la Meridiana.