L'economista i exdiputat de Junts pel Sí Germà Bel ha expressat la seva opinió a Twitter sobre els fets d'ahir dissabte al vespre a l'avinguda de la Meridiana de Barcelona. Més concretament, Bel ha mostrat sorpresa per les persones que des de l'independentisme es mostren a favor de la 'prohibició' del Departament d'Interior als talls diaris de la Meridiana i la intervenció policial per part dels Mossos d'Esquadra per desallotjar els manifestants. Per contra, l'economista ha recordat als mitjans de comunicació i comentaristes que cap manifestació a l'Estat espanyol pot ser considerada 'il·legal', de la mateixa manera que no cal cap permís per part de les autoritats per organitzar-ne una. Així doncs, el que lamenta Bel és l'adopció d'aquesta narrativa repressiva per part d'alguns sectors sobiranistes i que l'utilitzin contra el seu propi moviment. "Indys parlant de mani il·legal? Pena foten", conclou.

TUIT germa bel

Manifestació il·legal

La notícia que el Govern català deixava d'"autoritzar" els talls diaris a la Meridiana per part de manifestants independentistes i que els mossos actuaran per evitar-los va despertar fortes crítiques de gran part del moviment, sobretot per part de l'Assemblea. Aquest malestar davant la voluntat de restringir un dret fonamental i molt protegit per la Constitució espanyola com és el dret a la manifestació va culminar ahir al vespre en una concentració multitudinària que, després de càrregues policials, va aconseguir tallar la Meridiana. Al seu torn, aquesta mostra de força va deixar via lliure a personalitats i comentaristes unionistes per condemnar la desobediència independentista, que alguns, com ara Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa de Ciutadans, malgrat el seu diploma en Dret, van titllar d'il·legal. Enmig de tot això, també van sorgir algunes veus del sector independentista defensant la 'prohibició' d'Interior i l'actuació dels mossos. I és precisament això el que ha lamentat aquest diumenge Germà Bel a Twitter després de recordar la llei espanyola sobre el dret a la manifestació. Abans de comentar qui va anar o no a la manifestació, ha argumentat en la seva piulada, hem de centrar-nos en aquells qui, des de l'independentisme, estan a favor de prohibir manifestacions.

La Meridiana tallada

Vespre mogut aquest dissabte a Barcelona. Després de la manifestació de l'ANC davant del Parlament, la pressió independentista es va traslladar a la Meridiana, el punt on des de fa gairebé 700 dies grups de veïns sobiranistes tallen la circulació cada vespre. Un miler de persones, convocades per Meridiana Resisteix i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es van concentrar des de les vuit del vespre al punt exacte on fa mesos que els manifestants d’aquests barris de la capital de Catalunya protesten de manera assembleària en contra de la repressió del govern espanyol i també contra les “renúncies” del Govern de Catalunya. Un rellevant dispositiu dels Mossos d’Esquadra, amb equips d’ordre públics de l'ARRO i de la Brimo, van intentar evitar el tall amb càrregues, però quan faltaven pocs minuts per les vuit de la tarda les persones va començar a caminar en direcció al centre de la via i tot i que els Mossos ho van voler aturar, no van poder.