L'exvicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa, ha fet una piulada molt crítica amb un sector de l'independentisme arran de la polèmica que envolta la retirada de l'escó a l'exdiputat de la CUP, Pau Juvillà i ha demanat al moviment sobiranista deixar de "recular" i posar "excuses barates". Concretament, Costa ha piulat: “'Si els altres no desobeeixen, jo tampoc', 'o tots o ningú', 'per què m’he d’arriscar jo si els altres no ho fan?', 'per què m’he d’immolar per un que no és dels meus?'. Portem quatre anys d’excuses barates per acatar i recular davant qualsevol amenaça de l’Estat. Ja cansa".

Costa està indignat amb els partits polítics i no comparteix l'estratègia que s'està seguint pel cas del diputat i membre de la Mesa Pau Juvillà. "Mai no hagués imaginat que el Parlament renunciaria explícitament a la seva sobirania en un dictamen votat pel ple i publicat al diari oficial", va indicar el passat dijous en una piulada al seu compte de Twitter que en poques hores es va compartir gairebé 400 vegades. A la mateixa piulada, Costa va citar un fragment de la cançó "No és això, companys" de Lluís Llach.

CostaPiulada

D'altra banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat aquest divendres a la nit que la setmana que ve oferirà el seu punt de vist sobre el cas del diputat Juvillà, que aquesta setmana ha perdut l'escó a la cambra. "Em permetreu que en el moment oportú, la setmana vinent, pugui donar explicacions", ha afirmat en un acte a Vilassar de Dalt, on acudia com a espectadora, tot i que finalment ha acabat adreçant unes paraules als assistents. Borràs ha admès que aquesta setmana ha estat "molt dura" i ha lamentat que la unitat per la independència ha quedat afectada. "La meva lleialtat està intacta, soc on era", ha afirmat entre aplaudiments. Borràs ha comentat que aquests darrers dies "han passat moltes coses i s'han dit moltes coses". "S'ha intoxicat molt i jo tinc la pel·lícula completa", ha apuntat la presidenta del Parlament. Per això, ha comentat que "en el moment oportú", que ha situat en la setmana que ve, donarà explicacions de la situació viscuda al Parlament aquesta setmana.

La secretària general del Parlament, Esther Andreu, ha comunicat aquest divendres al fins ara diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa que l'acta que ocupava fins ara ha quedat vacant. Així, Andreu ha enviat un escrit a la Junta Electoral Central i ha notificat la presidenta del Parlament d'aquesta decisió. Així doncs, el Butlletí Oficial del Parlament ja ha publicat la baixa del cupaire, tot i que fonts parlamentàries han explicat als mitjans de comunicació que la mesura tenia caràcter retroactiu des del 28 de gener. La pàgina web de la cambra, de fet, ja ho ha anunciat així. La qüestió de l'acta de Pau Juvillà ha quedat pràcticament resolta i només falta saber quan es farà efectiva la substitució de la secretaria tercera de la Mesa.