Els barons socialistes habituals ja han començat a saltar després de l'acord del govern espanyol amb EH Bildu. Passades 48 hores, ha estat Emiliano García-Page qui s'ha rebel·lat contra el pacte que estableix la derogació de la reforma laboral. El president de Castella-la Manxa no només ha expressat el seu suport a la vicepresidenta econòmica Nadia Calviño, sinó que s'ha pronunciat contra els abertzales. Ha admès que ahir no va ser "un bon dia" i ha rebutjat qualsevol pacte "basat en l'extorsió política", com considera que és aquest cas.

En un acte a Conca, el dirigent castellanomanxec ha marcat els límits als pactes: "Els que han menyspreat la vida i l'han atacat sempre han estat una línia molt pitjor que vermella, molt negra, i ho continuaran sent". En aquest panorama, García Page ha volgut expressat el seu “suport al govern d’Espanya i molt particularment a la vicepresidenta que ha de dirigir l’economia i la reconstrucció econòmica del país, i ha de defensar Espanya a Europa”.

Les diferències al voltant de la reforma laboral al govern espanyol van evidenciar-se aquest dijous. El vicepresident segon, Pablo Iglesias, va defensar que l'acord amb Bildu era el que era: la derogació íntegra de la reforma laboral. Hores més tard, la vicepresidenta tercera, Nadia Calviño, va rebutjar rotundament aquesta possibilitat, qualificant-ho d'un debat "absurd" en un moment molt complex. De fet, va ser la ministra d'Economia qui va maniobrar per rectificar el pacte amb Bildu.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram