La malaltia també se supera. Ho demostren cada dia les dades que aporta el Ministeri de Sanitat. L'última actualització parla de 43.208 pacients que han superat el coronavirus a Espanya. Però més enllà de la fredor dels fulls de càlcul hi ha persones, tant anònimes com cares conegudes. Una d'elles, la de Xavier Trias, que després de deu dies ingressat a l'Hospital Clínic ha rebut l'alta i ha pogut tornar a casa. 

Tal com ha avançat ElNacional.cat aquest migdia, l'equip mèdic del Clínic ha enviat l'exalcalde de Barcelona a casa sota les condicions, això sí, d'aïllament absolut recomanades per a tots els pacients de Covid-19. El mateix Trias ha compartit al seu Twitter una foto a l'habitació de casa seva on, seguint el protocol, haurà de quedar-se catorze dies en la més estricta quarantena, sense contacte amb la seva dona. 

"Em trobo molt bé. Gràcies eternes a tot el personal de la planta 6, metges, infermers, auxiliars, tots i totes professionals d'excel·lència, que treballen en una situació de gran dificultat, però sempre amb ànims i contents", ha escrit qui fou també conseller de Salut del govern de Jordi Pujol. Alhora, afegeix un agraïment a tothom que s'ha interessat per ell, fent-li arribar "suport i estima" que assegura que l'han "ajudat molt". Finalment, aprofita per demanar als ciutadans que es quedin a casa, fent cas de les ordres de confinament. 

Aquest migdia, el seu nebot, Jordi Cabré, ha donat la pista a través d'un tuit. Dilluns passat, l'exalcalde, de 73 anys, va ser traslladat a l'hospital. Després de diversos dies amb símptomes va donar positiu a la prova del Covid-19.