La malaltia se supera. Ho demostren cada dia les dades que aporta el ministeri de Sanitat. L'última actualització parla de 43.208 pacients que han superat el coronavirus a Espanya. Però més enllà de la fredor dels fulls de càlcul hi ha persones, tant anònimes com cares conegudes. Una d'elles, la de Xavier Trias. Després de vuit dies ingressat, l'exalcalde de Barcelona espera rebre l'alta i podrà tornar a casa. Això sí, amb condicions. 

"L'han volgut matar de mil maneres, però ni el bitxo. Xavier Trias torna a casa", ha escrit a Twitter el seu nebot, Jordi Cabré -escriptor i periodista-. Fonts properes a la família confirmen que esperen que els metges de l'Hospital Clínic li signin l'alta al llarg del dia d'avui. Expliquen que "evoluciona molt bé" i que "molt probablement en les properes hores ja podrà tornar a casa". 

Qui fou també conseller de Salut de la Generalitat durant el govern de Jordi Pujol podrà tornar a casa però extremant les mesures de prevenció. Trias haurà d'aïllar-se en una habitació, seguint les indicacions que els professionals sanitaris marquen per a tots els pacients que reben l'alta hospitalària. 

Dilluns passat, l'exalcalde, de 73 anys, va ser traslladat a l'hospital. Després de diversos dies amb símptomes va donar positiu a la prova del Covid-19.