Són socis de govern, però això no treu que no volin els punyals. Ens hi tenien acostumats abans de la crisi del coronavirus i, tot i uns dies de treva de portes enfora, la mala maror torna a supurar. Des de Junts per Catalunya s'ha posat en qüestió la gestió dels departaments que comanda ERC, els més exposats en aquesta situació d'emergència sanitària, el de Salut i el d'Afers Socials i Família, que fins avui s'encarregava de les residències. Aquest vespre, l'enfrontament entre ERC i JxCat ha esclatat al Parlament, durant la compareixença de la consellera de Salut. 

Alba Vergés estava citada a una sessió informativa telemàtica per donar explicacions sobre com està comandant la situació. Quan ja feia més de quatre hores que la compareixença virtual estava en marxa ha arribat el punt de màxima tensió. No ha estat ni amb Cs, ni amb el PSC ni amb el PP. Sinó amb el representant de Junts per Catalunya a la comissió, el diputat Josep Riera. 

Durant el seu torn d'intervenció per preguntar a la consellera, Riera li ha demanat si considera que la seva conselleria ha estat "prou sensible" a l'hora de comunicar les dades de morts i contagiats a la Conca d'Òdena, en referència al decalatge entre les xifres que aportava el Govern de la Generalitat i les que tenia l'Ajuntament d'Igualada, encapçalat per Marc Castells, de JxCat. Concretament un dels dies Salut va dir que no hi havia hagut víctimes mortals mentre el consistori n'havia comptat 11. "Intento posar-me al lloc d'algun familiar d'un mort quan es deia que aquell dia no n'hi havia hagut cap", ha sentenciat el diputat.

L'afirmació ha se li ha indigestat a Vergés, precisament veïna d'Igualada. Visiblement indignada ha replicat: "Alguna pregunta m'ofèn, conec personalment gent que ha perdut la vida a Igualada, és la meva ciutat". Mentre avançava en la resposta, anava elevant el to. "No puc donar dades que no són oficials, i ho he explicat en públic i en privat, no tinc res més a afegir, ja està bé de jugar amb les dades de morts, són persones!", ha conclòs encesa.

Però el qüestionament per part de JxCat no ha acabat a la Conca d'Òdena. Riera també ha reclamat a Vergés "per què els professionals no han pogut treballar en les condicions que haurien volgut" i "què ha fallat en l'atenció a les residències". Justament aquest dimecres ERC ha comunicat al president Quim Torra, que s'havia queixat de com el conseller republicà d'Afers Socials estava afrontant la situació als geriàtrics, que Salut passava a assumir-ne la gestió