Sota el decret d'estat d'alarma pel coronavirus, l'autoritat que pren decisions és una sola: el Govern d'Espanya. Així ho ha recordat aquest dilluns la ministra de Defensa, Margarita Robles, l'endemà que el president de Múrcia es plantés i ordenés el confinament total de la seva població. "L'autoritat única a l’hora de determinar les mesures és el govern espanyol”, ha subratllat la dirigent espanyola, que ha volgut dirigir-se al conjunt dels presidents autonòmics. Fins a quatre responsables de comunitats, començant pel president Quim Torra, van reclamar endurir les mesures de confinament amb l'única excepció dels serveis essencials.

En una entrevista aquest dilluns al matí a Telecinco, la ministra de Defensa ha reclamat al president de Múrcia que remi en la mateixa direcció que la majoria de dirigents autonòmics. Tots han de "complir" les normes, "començant pels responsables polítics", ha defensat Robles. En aquest sentit, ha donat la "benvinguda" a les crítiques que es puguin fer, però ha defensat la magnitud de les mesures adoptades per l'Estat. "Són molt limitatives d’un dret fonamental; si no, que li preguntin a la gent", ha subratllat.

"La prioritat ha de ser la de tots i no ens hem de perdre en discussions ni en disputes polítiques”, ha assegurat la ministra socialista, que ha admès que "a tots ens ha agafat per sorpresa" aquesta situació. "Només cal mirar a la resta del món", ha dit.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món