El secretari general del grup socialista al Congrés, Rafael Simancas, ha defensat que l'acord amb EH Bildu per garantir la seva abstenció a la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma era "necessari" perquè es tractava de "salvar vides". En una entrevista a TVE aquest divendres al matí, Simancas ha evitat fer autocrítica i ha assegurat que primer cal exigir "responsabilitats" al líder del PP, Pablo Casado, per haver votat en contra, i també a Vox. "El PP va dimitir de la seva responsabilitat", ha afirmat, i ha insistit que "calia treure els vots perquè el PP i Vox" van "deixar tirats els espanyols".

"Ens van obligar a buscar vots en altres grups. El PSOE va fer el que havia de fer per seguir salvant vides", ha remarcat, i ha dit que el pacte es limita a "confirmar" un "compromís existent" a l'acord de govern sobre la derogació de la reforma laboral.

Segons Simancas, calia "assegurar els vots" perquè feia falta "assegurar" l'estat d'alarma. "Necessitàvem buscar vots perquè el que estava en joc era la salut dels espanyols", ha defensat, i ha reivindicat la feina de la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra.

El secretari general del PSOE al Congrés ha admès que "hi havia alguna cosa a aclarir" sobre el document signat amb Bildu i Podem però ha remarcat que era un "aclariment", sense parlar de rectificació.

Simancas ha dit que el PSOE no va posar sobre la taula vincular l'estat d'alarma amb la reforma laboral, però que no els va quedar "més remei" que assumir-ho i ha confiat que el diàleg social continuï perquè "no hi ha alternativa".

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram