La diputada del PP i vicepresidenta del Congrés, Ana Pastor, ha afirmat que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha de comparèixer a la cambra baixa per donar explicacions "del que sabia" el govern espanyol sobre el coronavirus el 8-M. "Hem constatat que sabia que hi havia un risc i per motius polítics no va posar en marxa mesures adequades per al control de la pandèmia", ha dit Pastor en roda de premsa aquest dilluns.

Aquesta petició ha arribat després que el diari ABC hagi filtrat una conversa de Montero amb una periodista en què atribueix a la covid-19 la menor afluència a la manifestació feminista però diu que no ho dirà públicament. La conversa era en off the record, prèvia a una entrevista i la ministra d'Igualtat no sabia que la càmera ja enregistrava. El PP creu que la fiscalia haurà de demanar que sigui testimoni a les causes sobre l'actuació de l'executiu.

Pastor ha criticat que el govern espanyol ha actuat "tard i malament" amb la crisi del coronavirus i ha dubtat dels plans de desescalada de l'executiu de Pedro Sánchez. "On són els protocols de coordinació per a possibles rebrots?", ha qüestionat la popular, pel fet que ara es deixi en mans de les comunitats autònomes la gestió en la fase 3. "No pot fugir d'estudi", ha dit.

Tornarà a votar 'no'

El PP tornarà a votar 'no' a la sisena pròrroga de l'estat d'alarma i reclama al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que opti per la legislació ordinària. "Hi ha alternativa", ha afirmat la vicesecretaria de Política Social del PP, Cuca Gamarra, que ha instat Sánchez a "abandonar aquest pla que ens porta cap al caos". Gamarra ha insistit que els drets dels ciutadans "no han d'estar restringits" perquè al govern espanyol "li suposi més comoditat" l'estat d'alarma que buscar alternatives. D'altra banda, el PP s'ha mostrat d'acord amb l'ingrés mínim vital i ha dit que no votarà en contra del decret al Congrés i ho farà a favor que es tramiti com a projecte de llei.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram