El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha acusat aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’actuar amb “odi” a la Comunitat de Madrid, i d’estar “negociant amb la espanyols per protegir la salut del seu govern”. En roda de premsa a la seu del PP, García Egea també ha afirmat que el PP “entén” la “indignació de la gent” però “les manifestacions del PP les farem al Congrés i al Senat amb encert, rigor i seriositat presentant iniciatives perquè els autònoms no hagin de pagar quotes i proposant mesures jurídiques i sanitàries”.

El número dos del PP ha retret al president del govern espanyol que combati “com a un enemic” la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que al seu entendre ha gestionat amb “èxit” la pandèmia al seu territori. “Sánchez no s’adona que les seves decisions no perjudiquen Díaz Ayuso, sinó a tots els madrilenys”, i “això és inacceptable”, ha dit.

En tot cas ha advertit que mentre Sánchez no “aclareixi qui i en base a què ha pres la decisió” de mantenir Madrid a la fase zero “tot Espanya creurà que les decisions de Sánchez es basen en el seu profund odi a la Comunitat de Madrid i sectarisme respecte a la presa de decisions”. “Si vol acabar amb els rumors que està negociant amb la salut dels espanyols per protegir la salut del seu govern ha de publicar els informes”.

En tot cas ha deixat clar que el PP no participa de les manifestacions convocades per plataformes de dreta i per Vox el pròxim dissabte 23. “Entenc la indignació de la gent. Tenim més de 20.000 mors i govern que ha comprat mascaretes defectuoses, test defectuosos, no ha protegit sanitaris, no ha estat amb la gent de primera línia, s’ha saltat la quarantena, ha citat informes falsos, no ha donat explicacions...”.

Però “a mi les manifestacions del PP les farem al Congrés i al Senat amb encert, rigor i seriositat presentant iniciatives perquè els autònoms no hagin de pagar quotes i proposant mesures jurídiques i sanitàries”, ha dit, i “les manifestacions que em preocupen són les d’Aluche de gent que té problemes per abastir-se”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram