Com fa dues setmanes, el diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Josep Nuet, tornarà a desmarcar-se del sentit del seu vot del seu grup. Davant la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma, el parlamentari tornarà a abstenir-se, segons confirmen fonts parlamentàries. Nuet forma part de Sobiranistes, que a les eleccions del 10-N va concórrer en coalició amb ERC i, per tant, no està subjecte a les decisions de l'executiva republicana.

Davant la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma, Sobiranistes no ha acordat canviar el seu posicionament. Fa dues setmanes, Nuet també va votar diferent als altres dotze diputats d'ERC. La seva formació va acordar per unanimitat mantenir l’abstenció a la pròrroga de l’estat d’alarma. “Seguim mantenint una postura molt crítica amb la forma i el fons de com el Govern del PSOE i UP ha gestionat la crisi de la Covid19”, remarcava la formació en un comunicat. També argumentaven que l’estat d’alarma és una de les opcions possibles però no “l'única”.

Discurs dur de Rufián

Avís important dels republicans després del fracàs en les negociacions per la pròrroga de l'estat d'alarma. "Avui aquí ens emportem per davant, potser de forma irremeiable, l'esperit de la investidura", ha avisat el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, durant el seu discurs a la cambra baixa, on ha donat per fet que el seu grup es manté en el no a la pròrroga. "Hem fracassat tots", ha lamentat el republicà, que ha alertat que és "terriblement perillós" perquè l'esperit de la investidura era no només "una palanca de progressisme" sinó també un "dic de contenció al feixisme".

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram