El doctor Oriol Mitjà ha tornar a alerta sobre els perills del desconfinament després de la crisi del coronavirus en una entrevista al FAQS. Mitjà ha tornat a assegurar que la tornada a la vida normal després de l'estat d'alarma ha de ser progressiva i ha d'haver-hi el màxim esglaonament possible, sobretot perquè hi hagi el mínim nombre de contactes possibles i que el primer dia no es trobi un milió de persones al metro, per exemple.

Mitjà ha assegurat que s'hauran de prendre decisions importants i ha proposat fer el desconfinament a la inversa de com es va fer i que, per exemple, els primers en sortir al carrer siguin els treballadors i les persones joves per tal de reactivar l'economia, però ha alertat que ha d'haver-hi el mínim nombre de contactes a la feina per això ha posat sobre la taula la possibilitat de treballar dies alterns de la setmana.

Quan podrem sortir?

Ara bé, quan podrem sortir? De moment el president espanyol, Pedro Sánchez, ha allargat l'estat d'alarma fins el dia 26 d'abril, però Oriol Mitjà ha fet unes altres estimacions. Segons el doctor, el desconfinament es podrà començar a plantejar quan les UCI es comencin a buidar i quan hi hagi prou recursos i material per fer front a aquest desconfinament.

Quanta gent s'ha infectat?

En quant al nombre d'infectats real, Mitjà ha assegurat que no se sap del cert ja que no s'ha fet el test a tots els ciutadans, però ha assegurat que es calcula que la xifra arribi al 15% de la població catalana. Alhora, de cara al desconfinament, ha assegurat que tota aquella gent que hagi superat la malaltia ja està protegida perquè haurà creat anticossos i per tant no caldrà fer tants seguiments.