El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana perquè la crítica "legítima" contra l'actuació del govern espanyol no posi en risc la salut pública. En una entrevista a la Ser aquest divendres al matí, el ministre ha subratllat que, si hi ha un dret fonamental que cal afrontar actualment, és el de la salut pública, i ha insistit que no hi ha cap altre dret que estigui suspès a partir de l'aplicació del reial decret de l'estat d'alarma pel coronavirus.

Marlaska s'ha referit així a la manifestació de desenes de persones dimecres al carrer Núñez de Balboa -al barri madrileny de Salamanca- amb banderes espanyoles per protestar contra la gestió del govern espanyol de la crisi de la covid-19. En referència indirecta a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, el ministre ha demanat als polítics que "no facin una crida" a cap altra cosa que no sigui "complir la normativa pròpia de la situació excepcional i extraordinària", per garantir la salut de tothom. Ayuso va defensar les protestes: "Aquests veïns s'arruïnaran pel PSOE".

Els manifestants de Salamanca van demanar la dimissió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i malgrat la concentració de persones no es va produir cap intervenció per part de la policia.

Per altra banda, Marlaska també ha assegurat que des de fa dies que es pren la temperatura a tots els passatgers d'avions que aterren a Espanya.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram