Aquest matí, Isabel Díaz Ayuso ha anunciat una investigació interna per la publicació al Portal de Contractació de la Comunitat del contracte "fantasma" de l'aparthotel on s'allotja. Poques hores més tard, sembla que ja han trobat un cap de turc. Aquest migdia, el govern autonòmic ha informat del cessament del secretari general tècnic, Miguel Ángel Jiménez, tot i atribuir-ho a un "error humà de caràcter administratiu".

Des de la Comunitat informen que "durant el dia d'ahir i després de detectar un error sobre la informació que es va facilitar al Portal de Contractació en relació a la posada en marxa d'hotels per a ús residencial de persones grans, el conseller de Polítiques Socials va recollir la versió de totes les persones implicades i va poder constatar que el que ha ocorregut respon a un error humà de caràcter administratiu". No obstant això, "per depurar responsabilitats s'ha decidit cessar el màxim responsable de gestionar aquesta informació".

En la sessió de control d'aquest dijous, la presidenta Ayuso ha insinuat que podria venir de dins del mateix govern de coalició: “L’únic estrany que hi ha hagut és un contracte que s’ha pujat, casualment mal posat, que se n’ha assabentat just un periodista, i que en el moment en què s’ha conegut l’han despenjat a unes hores estranyes”. És per això que ha anunciat l’obertura d’una investigació interna. Les relacions entre el PP i Ciutadans dins l’executiu estan molt tenses.

El contracte modificat

L’últim escàndol d'Ayuso és aquest aparthotel de luxe on s’allotja, de la cadena Room Mate, propietat de l’empresari amic Kike Sarasola. Des del govern autonòmic deien que ho pagava de la seva butxaca. Però el dimarts el Portal de Contractació de la Comunitat de Madrid adjudicava un contracte de 565.749 euros a Room Mate per l’explotació de dos hotels cedits durant l’emergència sanitària per a persones grans sense coronavirus. Aquesta informació va ser corregida atribuint-ho a un “error”. Amb la modificació, l’adjudicatari va passar a ser la Coordinadora del Tercer Sector, per un valor de 240.000 euros, amb la finalitat d’adaptar les habitacions i la contractació de personal assistencial. Des de la Coordinadora del Tercer Sector no tenen constància d’aquests diners. Des de l’oposició hi veuen un “presumpte delicte de suborn”. La Puerta del Sol, després de veure passar Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, no escapa de l’ombra de la corrupció.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram