Ja és el segon acord en dues setmanes que segellen Pedro Sánchez i Inés Arrimadas. No obstant això, des del PSOE defensen que és un pacte "puntual", que no anirà més enllà. Així ha tractat de treure-hi ferro la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, després d'evidenciar els ponts trencats amb els socis de la investidura, especialment amb ERC. Lastra ha desitjat que en el futur puguin tornar a comptar amb els republicans per acordar polítiques progressistes, com havia passat fins ara.

En una entrevista a La Sexta l'endemà del ple del Congrés, la portaveu del PSOE ha confiat a refer els ponts amb els republicans. En aquest sentit, ha assenyalat que "tenim quatre anys per davant per fer polítiques progressistes i volem continuar comptant amb ERC, amb Compromís i amb altres forces que ahir van votar contra l'estat d'alarma". Ha justificat el pacte amb Ciutadans perquè havien de salvar la cinquena pròrroga, però que és "puntual". No hi veu una "ruptura" amb els republicans.

Adriana Lastra ha explicant que, en les negociacions, va demanar a Gabriel Rufián que hi votessin a favor, però que els republicans van respondre que era "impossible". Davant d'això, calia aconseguir que prosperés: "La resta són matemàtiques, perquè nosaltres tenim l’obligació de salvar l’estat d’alarma i el que vam fer és assegurar-lo".

“El que volem entendre és que això va ser una situació puntual i conjuntural, i que recuperarem el nostre dia a dia al Congrés amb els nostres acords", ha sostingut la portaveu socialista, que ha insistit que "tenim molt camí a fer les forces que vam donar suport a la sessió d’investidura”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram