El Departament de Salut ha demanat que tot Catalunya passi a fase 3 a partir del dijous, per així poder aixecar l’estat d’alarma. Segons ha avançat el mateix ministre de Sanitat, aquest dimecres es produirà una reunió bilateral per a decidir “conjuntament” si procedeix o no aquest canvi de fase, a dos dies de finalitzar l’última pròrroga de l’estat d’alarma. Es tindran en compte les dades de l’evolució del coronavirus per a adoptar un veredicte. A partir d’aquesta fase 3 el president Torra passa a ser l’autoritat delegada competent. Ja es troben en aquesta etapa les regions sanitàries de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Alt Pirineu-Aran, Girona i Catalunya Central.

El Procicat, a proposta del Departament de Salut, ha proposat que a partir d’aquest mateix dijous 18 de juny, les regions sanitàries de Barcelona i Lleida passin a la fase 3 del desconfinament, unint-se a la resta de regions del país. 

En entrevista a laSexta, el ministre de Sanitat ha assenyalat que “ho valorarem dimecres” en una reunió bilateral amb la consellera Alba Vergés. “Veurem les dades des d’un punt de vista tècnic i celebrarem una reunió per a prendre una decisió conjunta”, ha explicat Salvador Illa en aquest sentit.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram