Pablo Iglesias es va "equivocar" quan va dir a Iván Espinosa de los Monteros que "els agradaria donar un cop d'estat però no s'hi atreveixen". L'endemà del xoc amb el portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, el vicepresident segon del govern espanyol ha assegurat que va ser un error aquest atac perquè va desviar el focus d'atenció d'allò important. Això sí, el líder de Podemos ha volgut deixar constància que ell va dir "la veritat" al grup parlamentari d'extrema dreta.

En roda de premsa des de La Moncloa aquest divendres, preguntat sobre la qüestió, Iglesias ha entonat el mea culpa: "Ahir vaig dir la veritat, però em vaig equivocar perquè en caure en una provocació vaig treure el focus dels temes importants". Ha evitat polemitzar avui, argumentant que no volia treure el focus d'atenció d'una mesura important com l'ingrés mínim vital que s'ha aprovat al Consell de Ministres extraordinari.

Ahir va esclatar tot quan Espinosa de los Monteros va retreure a Pablo Iglesias que Unidas Podemos votés a favor de la compareixença del president Puigdemont al Congrés. “Estic disposat a dialogar amb qualsevol, és el representant d’una formació que voten molts espanyols. És un interlocutor”, va rebatre el vicepresident espanyol. I ho va fer servir amb Vox: “A vostès els han votat molts espanyols, i encara que de vegades sembli que volen donar un cop d’estat, estic disposat a dialogar amb qualsevol”.

Aquestes paraules van provocar la reacció del dirigent de Vox, que va reclamar al president de la comissió, Patxi López, que prengués “cartes en l’assumpte” i fes rectificar a Pablo Iglesias per “faltar a la veritat” i ofendre milions de votants. I el vicepresident segon va furgar en la ferida: “Seré encara més precís: crec que a vostès els agradaria fer un cop d’estat, però que no s’hi atreveixen. Perquè per fer-ho, a més de desitjar-ho, cal atrevir-s'hi”. Espinosa de los Monteros va acabar abandonant la comissió.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram