La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha demanat aquest dilluns als ciutadans francesos i alemanys que planifiquin les seves vacances a l’Estat perquè les restriccions imposades actualment –com la quarantena de 14 dies per a ciutadans arribats de l’estranger- s’aixecaran a principis de juliol. En declaracions a Onda Cero, Maroto ha respost d’aquesta manera la ministra francesa de Transició Ecològica i Inclusió del govern francès, Élisabeth Borne, que aquest diumenge va “convidar” els seus ciutadans a no viatjar a l’Estat per les seves mesures “contradictòries”.

Tot plegat després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el passat dissabte que l’Estat aixecarà la quarantena imposada als viatgers internacionals a principis del mes de juliol per salvar la temporada turística, però no va fixar una data concreta, que és el que li demana el sector.

Segons Maroto, l’Estat haurà de ser “coherent” amb les restriccions imposades per als seus ciutadans i per tant cal “coordinar la mobilitat tant al conjunt d’Espanya com amb els nostres socis de la UE”. En tot cas ha animat els turistes francesos i alemanys a preparar ja les seves vacances a l’Estat.

El govern els vol traslladar que aquestes restriccions s’eliminaran”, ha afirmat Maroto, que ha recordat que l’Estat ha demanat a la UE protocols clars i un pla de rellançament del sector “i crec que estem avançant molt bé tan en el marc de col·laboració amb els socis” de la UE com també amb les comunitats.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram