Aquest divendres, al Palau de la Moncloa, ha tingut lloc la primera reunió entre el govern espanyol i Ciutadans. Després de setmanes de col·laboració i diversos acords, la vicepresidenta Carmen Calvo i la ministra Carolina Darías han rebut una delegació de la formació d'Inés Arrimadas. Durant la trobada, gairebé dues hores "en un clima de cordialitat", les dues parts s'han compromès a "seguir mantenint un diàleg constructiu" com fins al dia d'avui. Entre altres coses, han abordat el decret de mesures per a la nova normalitat. S'han emplaçat a una nova reunió durant el mes de juliol.

Segons expliquen des de la Moncloa, "durant la reunió s'han revisat els acords assolits amb Cs en les últimes setmanes en el marc de l'estat d'alarma. S'ha constatat per totes dues parts el seu compliment i s'han emplaçat a seguir mantenint un diàleg constructiu". Per altra banda, han acordat "analitzar les reformes necessàries" per reforçar el sistema sanitari i fer front a possibles rebrots del coronavirus "sense necessitat de recórrer a l'eina constitucional excepcional" de l'estat d'alarma.

Després de la trobada, el mateix Edmundo Bal ha subratllat la seva "mà estesa exigent". El portaveu adjunt al Congrés ha defensat que la seva formació ha actuat "amb responsabilitat", "fugint de les trinxeres i el guerracivilisme". El dirigent taronja ha reiterat que "continuarem sent vigilants i demanant coses", que continuen sent un partit de l'oposició.

A la banda del govern espanyol s'hi han assegut Calvo; la ministra de Política Territorial, Carolina Darias; el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla, i el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños. Per part de Ciutadans, la delegació la formaven el portaveu adjunt al Congrés, Edmundo Bal, la secretària general del partit, Marina Bravo, i els vicesecretaris generals de la formació, Carlos Cuadrado i José María Espejo.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram