El diari britànic Financial Times, el més influent en el món econòmic, ha criticat en una dura informació el guerracivilisme espanyol, que no s'atura ni en plena crisi del coronavirus. Ho situa com un element que diferencia Espanya dels altres estats.

"En alguns països, la pitjor pandèmia en més d'un segle ha deixat de banda les rivalitats polítiques. Però no ha estat així a Espanya, un dels països més afectats pel brot de coronavirus, amb més de 100.000 casos confirmats i més de 9.000 morts", assenyala.

El diari es mostra sorprès per l'actitud del PP i de Vox. "Aquesta setmana, el principal grup opositor, el Partit Popular de centre dreta, ha titllat el president Pedro Sánchez de mentider. I un líder regional del PP fins i tot ha acusat el govern de dictar ordres per ocultar el veritable recompte de morts", destaca l'article.

"L'extrema dreta de Vox, la tercera força més gran al Congrés, ha demanat la renúncia i el relleu de Sánchez per un govern d'unitat nacional", afegeix. 

Financial Times

"Les divisions polítiques es multipliquen mentre Espanya lluita contra el coronavirus", titula el Financial Times

El diari recorda també l'eternament irresolt conflicte entre Catalunya i l'Estat, que reapareix amb la crisi del coronavirus. "L'administració independentista de Catalunya critica el govern per la seva suposada incompetència i parsimònia, gairebé diàriament", explica.

El Financial Times apunta que alguns atribueixen aquestes tensions als "importants nivells de polarització" en un Estat on es va recórrer a "solucions radicals" després de la crisi financera i on els vots de l'"extrema esquerra i dels nacionalistes catalans [de fet, ERC]" van ajudar Sánchez a arribar al poder.

El Financial Times situa com una prova més d'aquesta crisi interna les cassolades que s'han produit contra la família reial i l'executiu del PSOE i Podemos. "Sigui quina sigui la causa, les fissures que ara reapareixen ressalten la magnitud del desafiament si el país vol superar la crisi sanitària i econòmica que molts temen", adverteix el Financial Times .