Pablo Echenique és l’encarregat de sacsejar l'arbre. Lluny d’apagar l’incendi provocat per l’acord amb EH Bildu per derogar la reforma laboral, després matisat, el portaveu d’Unidas Podemos al Congrés dels Diputats ha insistit que volen enterrar la legislació aprovada pel govern Rajoy el 2012. “Ens la carregarem”, ha assegurat, contundent. El pacte amb els abertzales i la posterior “nota aclaridora” emesa des de Ferraz han tornat a tensar el govern de coalició Sánchez-Iglesias i evidenciat les diferències internes dins la Moncloa.

En una piulada, Pablo Echenique ha assenyalat que “la reforma laboral del PP serveix per precaritzar els llocs de treball, facilitar l’acomiadament i abaixar salaris”. En aquest sentit, el portaveu parlamentari ha assegurat que “hem acordat que ens la carregarem, fet que és una gran notícia per a milions de treballadors”. I ha conclòs: “Darrere tot el soroll, els editorials de PRISA i les tertúlies, hi ha això”.

Les diferències al voltant d'aquest tema van evidenciar-se aquest dijous. El vicepresident segon, Pablo Iglesias, va defensar que l'acord amb Bildu era el que era: la derogació íntegra de la reforma laboral. Hores més tard, la vicepresidenta tercera, Nadia Calviño, va rebutjar rotundament aquesta possibilitat, qualificant-ho d'un debat "absurd" en un moment molt complex.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram