Els partits independentistes veuen insuficients les mesures adoptades pel govern espanyol davant la crisi del coronavirus i així li han fet saber aquest dimecres aprofitant la sessió de control al Congrés dels Diputats. ERC ho ha fet des de l'hemicicle, mentre que JxCat i la CUP ho han fet des de casa, després que la cambra no permetés les intervencions telemàtiques. En una intervenció en directe per Youtube, la diputada Mireia Vehí ha lamentat les mesures sanitàries però també les econòmiques i ha lamentat que no s'ha invertit "tot el que s'havia d'invertir" per ajudar els més vulnerables.

Per aquest motiu, ha demanat un pla de xoc de "supervivència col·lectiva" que consisteixi en posar la sanitat privada al "centre", així com confinar totalment la població i que no es produeixin acomiadaments. "És una guerra del capital contra la vida. Necessitem mesures valentes per repartir la riquesa i que els bancs tornin els 70milions d'euros del rescat bancari per invertir-los a la sanitat pública", ha defensat en aquest sentit.

Amb tot, la cupaire ha apuntat que no pot ser que la supervivència de la població "depengui del codi postal" i ha recordat a Sánchez que no cal "ni militars, ni 155". Finalment, la diputada ha aprofitat per carregar contra Felip VI, especialment per l'escàndol de la fortuna a Suïssa del seu pare, i ha assegurat que enlloc de comparèixer aquest vespre hauria de posar l'herència del seu pare a disposició de la sanitat pública.