Felip VI dirigirà aquest dimecres a les nou de la nit un missatge televisat a tots els espanyols. No serà pels negocis turbulents del seu pare Joan Carles I, de qui ha rebutjat l'herència i li ha retirat l'assignació econòmica, sinó per la crisi del coronavirus. Abans el Rei espanyol es reunirà amb Pedro Sánchez i el comitè de seguiment de la pandèmia al Palau de la Zarzuela, una reunió que se celebra diàriament a La Moncloa. L'única resposta que hi ha hagut de la Casa Reial a l'escàndol ha estat el comunicat d'aquest diumenge. La incògnita és si demà hi farà referència.

Demà a les cinc de la tarda, al Palau de la Zarzuela, el Rei presidirà la reunió amb el president epsanyol Pedro Sánchez i el comitè de gestió tècnica del coronavirus, encapçalat per Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries. Després, a les nou de la nit, el monarca dirigirà un missatge als espanyols. Televisió Espanyola i Ràdio Nacional d’Espanya oferiran senyal institucional a tots els mitjans que desitgin retransmetre’l.

L'única reacció de la Casa Reial als escàndols del Rei emèrit, amplificats per la investigació judicial a Suïssa, va ser el comunicat de diumenge passat, en plena crisi pel coronavirus i l'estat d'alarma acabat de declarar. Llavors, Felip VI va comunicar que renunciava a l'herència que li pogués pertocar i també li retirava l'assignació econòmica que rebia.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya, l'Estat espanyol i el món