Quanta més exposició, més risc de contagi de coronavirus. Ho han experimentat en pròpia pell més de la meitat dels membres del comitè de gestió tècnica del Covid-19 nomenat pel govern Sánchez i que dia a dia fa el seguiment i control de la propagació i conseqüències del virus a Espanya. Dels cinc integrants, ja n'hi ha tres que han hagut d'aïllar-se després d'haver donat positiu. El més conegut, el doctor Fernando Simón

Aquest dilluns, el departament de comunicació de la Moncloa informava que el màxim responsable de l'operatiu de gestió tècnica del coronavirus, el coordinador d'Alertes i Emergències Sanitàries, s'havia infectat. El dia abans l'havia passat amb febre i hores després es confirmava el resultat. Aquell mateix dia, el ministeri de Sanitat va haver de fer públic que un altre dels integrants del comitè, i habitual en les rodes de premsa diàries per informar de la situació, s'havia contagiat. Es tracta del director adjunt operatiu de la Policia Nacional, el comissari principal José Ángel González. 

Tots dos se sumaven així a la primera baixa del grup, que va veure's obligat a abandonar la primera línia  de les compareixences, el general de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña. Això vol dir que de l'equip titular del comitè, només se'n salven de moment el cap de l'Estat Major, Miguel Villaroya i la secretària de Transports i Mobilitat, María José Rallo. 

Tot i el contagi, ja des d'ahir Moncloa va decidir que Fernando Simón reapareixeria a les comapreixences per traslladar una imatge de tranquil·litat. El doctor, expert en epidemiologia, connecta per videoconferència des de casa seva. Precisament avui ha explicat que tant ell com els seus companys són "probablement els que més activitat tenim les últimes setmanes i això ens exposa a riscos majors". Amb tot, ha afirmat que desconeixen encara quin va ser l'origen del contagi grupal.