El coronavirus avança per Espanya sense fer distincions. Tant és així que, aquest dilluns, el director d’Emergències i Alertes Sanitàries s'ha quedat confinat a casa, en lloc d’anar a La Moncloa per a la reunió diària. Ho ha fet després de presentar febre i sotmetre's a un test de coronavirus, que ha donat positiu. No és el primer cop que el responsable del Ministeri de Sanitat, per precaució, deixar d'acudir al comitè de gestió tècnica. El 21 de març va donar negatiu, encara que tenia símptomes.

La reunió diària del comitè de gestió tècnic del coronavirus ha començat a quarts de deu, com cada dia, al Palau de La Moncloa. Hi han assistit Pedro Sánchez i els portaveus habituals. Però, en comptes de Fernando Simón, hi ha assistit la doctora María José Sierra, també del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, que ja va acudir-hi el dissabte 21 de març.

En la roda de premsa posterior, la doctora Sierra ha confirmat que Simón "ha donat positiu en el test de coronavirus" després de presentar "un pic de febre". Ha afegit que "està bé" i es troba "en confinament domiciliari".

 

No és l'únic membre del comitè tècnic del govern espanyol amb coronavirus. El director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, també va donar positiu.

 

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món