L’acord entre el govern espanyol i Ciutadans seria “incompatible” amb un pacte entre La Moncloa i ERC. Així ho ha advertit el portaveu de la formació espanyolista, Edmundo Bal, després de signar una entesa amb Pedro Sánchez. El dirigent del partit ha reiterat que no és admissible reactivar la “vergonyosa” taula de diàleg. I ha advertit l’executiu de coalició que “qualsevol concessió als nacionalistes seria incompatible amb aquest acord”. Sánchez ha d’escollir, en resum.

La versió de l'acord entre el govern espanyol i Ciutadans és lleugerament diferent entre les dues parts. A banda de la pròrroga de quinze dies i les mesures econòmiques, la formació d'Inés Arrimadas es vanta d'haver aturat la taula de diàleg entre l'Estat i la Generalitat, una clàusula que no contempla el comunicat de La Moncloa, que ho ha desmentit a continuació. El partit espanyolista havia situat el fòrum de diàleg bilateral com a línia vermella per arribar a una nova entesa amb l'executiu de coalició.

Edmundo Bal ha criticat que “és una vergonya” posar com a condició la taula de diàleg, i ha avisat que “qualsevol concessió als nacionalistes seria incompatible amb aquest acord”. En aquest sentit, ha reiterat un missatge a Pedro Sánchez: “Ha d’escollir una via o l’altra”. Per a Ciutadans, és “inadmissible que posin damunt la taula xantatges independentistes”.

Deixant Catalunya a banda, el portaveu parlamentari s’ha felicitat perquè “avui és un dia de bones notícies, un dia que Ciutadans ha demostrat que és un partit útil”. És un “acord per salvar vides i llocs de treball, perquè no s’abusi d’aquesta situació”. No obstant això, ha avisat que “no és un xec en blanc” i que estaran “vigilants que es compleixi l’acord en tots els extrems”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram