La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, es reunirà aquest divendres a la tarda per videoconferència amb el líder del PP, Pablo Casado, juntament amb les direccions dels respectius partits, per provar de reforçar la cooperació de les dues formacions i els pactes autonòmics. La reunió es produirà després que Cs donés suport a la pròrroga de l’estat d’alarma la setmana passada i negociï ara un nou suport a la que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, portarà al Congrés la setmana que ve. En una entrevista a la COPE, Arrimadas ha assegurat que manté una “molt bona relació” amb Casado.

Arrimadas ha minimitzat les diferències en l’estratègia respecte a l’estat d’alarma perquè les dues formacions “tenim una magnífica relació i els nostres governs funcionen molt bé”. A més ha afirmat que en cap cas l’escenari de pactes amb Sánchez posarà en qüestió la continuïtat dels seus governs autonòmics.

A l’entrevista no ha volgut tancar la porta a la possibilitat que Cs negociï també els pressupostos amb el govern de Sánchez, tot i que ha apuntat que aquest escenari “no s’ha obert”. A més, ha insistit que “l’ideal” seria que el govern espanyol pogués consensuar les mesures econòmiques amb l’oposició i els agents socials.

Pel que fa a la pròrroga de l’estat d’alarma de la setmana que ve, ha apuntat que l’executiu de Sánchez no ha fet referència en cap moment a la possibilitat de plantejar una pròrroga per 30 dies. “Si demanen una pròrroga, espero que sigui per 15 dies”, ha dit. En tot cas no ha tancat la porta a aquesta negociació. “Serem útils” per “esmenar tots els errors que puguem”, ha afirmat.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram