Per a Pablo Casado, no hi ha cap polèmica en l'aparthotel de luxe on s'allotja Isabel Díaz Ayuso. El líder estatal del PP ha volgut treure ferro a l'escàndol, situant-ho en la seva "esfera privada". El dirigent conservador ha deixat clar que la presidenta madrilenya pagarà l'allotjament de la seva butxaca, malgrat la controvèrsia pels contractes de la Comunitat. I ha contraatacat recordant que la vicepresidenta Carmen Calvo va allotjar-se en una residència propietat de l'Estat.

En una entrevista aquest dijous al matí a Telecinco, el cap de l'oposició ha justificat l'allotjament perquè va donar positiu per coronavirus i Ayuso "necessitava estar fora de casa per no infectar la seva mare" i que "és un àmbit privat que ella afrontarà". Després que Pablo Iglesias avisés de possible corrupció, Casado ha contraposat el tractament mediàtic i polític d'aquest cas amb el de Carmen Calvo, "que també ha sortit de casa seva". Ha subratllat que està compromès "amb la transparència, l'honestedat i l'exemplaritat".

El dirigent del Partit Popular ha carregat novament contra la gestió del govern espanyol, i ha deixat clar que no tornaran a facilitar la pròrroga de l'estat d'alarma, perquè hi ha alternatives. Casado ha acusat Sánchez d'utilitzar aquesta mesura excepcional "per tenir poders absoluts durant massa temps".

L'últim escàndol

L’últim escàndol d'Ayuso és aquest aparthotel de luxe on s’allotja, de la cadena Room Mate, propietat de l’empresari amic Kike Sarasola. Des del govern autonòmic deien que ho pagava de la seva butxaca. Però el dimarts el Portal de Contractació de la Comunitat de Madrid adjudicava un contracte de 565.749 euros a Room Mate per l’explotació de dos hotels cedits durant l’emergència sanitària per a persones grans sense coronavirus. Aquesta informació va ser corregida atribuint-ho a un “error”. Amb la modificació, l’adjudicatari va passar a ser la Coordinadora del Tercer Sector, per un valor de 240.000 euros, amb la finalitat d’adaptar les habitacions i la contractació de personal assistencial. Des de la Coordinadora del Tercer Sector no tenen constància d’aquests diners. Des de l’oposició hi veuen un “presumpte delicte de suborn”. La Puerta del Sol, després de veure passar Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes, no escapa de l’ombra de la corrupció.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram