La “nova normalitat” del govern espanyol, almenys durant un bon temps, és la geometria variable. Des de La Moncloa continuen sostenint que és possible a arribar a acords tant amb ERC com amb Ciutadans, malgrat que el decret de nova normalitat sortirà amb el no dels primers i el dels segons. En aquest context, la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, ha defensat que els seus “socis” continuen sent els de la investidura. En aquests moments tan greus, però, cal estendre la mà a formacions externes, com és el cas de Ciutadans. Ha demanat als republicans que abandonin posicions maximalistes.

En una entrevista aquest dimarts al matí a Antena 3, preguntada sobre ERC i Ciutadans, la dirigent socialista ha rebutjat els “vetos creuats” entre grups en un moment tan crític. Ha subratllat que “no estem en una situació normal” i que cal “baixar les propostes de màxims” i cedir. Calvo ha assegurat que ja tornarà el moment de la “confrontació” quan s’hagi superat la crisi sanitària, però cal buscar la màxima transversalitat possible. “Almenys per un temps”, ha puntualitzat.

“Els nostres socis continuen sent la part de l’arc parlamentari progressista”, ha reiterat la vicepresidenta espanyola. Ha atribuït la posició d’ERC perquè està “arrencant motors preelectorals”. No obstant això, ha reclamat que els republicans “entenguin que Catalunya també té un problema importantíssim”. No ha dit res sobre la represa de la taula de diàleg entre l’Estat i la Generalitat.

La portaveu republicana, Marta Vilalta, va anunciar aquest dilluns en roda de premsa que la formació votarà 'no' al decret de nova normalitat que el govern espanyol portarà al Congrés. La dirigent republicana va lamentar que l'executiu espanyol no hagi obert una negociació formal amb el seu partit per al decret de la nova normalitat

 

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram